DriveThruRPG.com
Browse Categories















Back
Other comments left for this publisher:
You must be logged in to rate this
Smoczy Jeźdźcy - starter
by Maciej K. [Verified Purchaser] Date Added: 06/22/2022 07:23:16

Starter super! Bardzo ciekawy i interesujący lore, w którym chce się grać i chce się prowadzić. Ciekawy fabularanie pomysł z Ceną Więzi, pozwala to różnie odgrywać tego samego bohareta, jestem zaintrygowany. Od czasu Zewu Cthulhu żaden system mnie tak nie zaciekawił jak ten. Jedyny bardzo drobny minus to troszkę niedopracowana jeszcze karta postaci (np. brak miejsca na cenę więzi i słowa Alsauga). Ogólnie świetna robota! Powodzenia ze zbiórką na wspieraczce i czekamy już na kampanie/zbiory przygód w świecie. Ciekawi mnie też motyw życia smoczych jeźdźców 'na emeryturze' oraz motyw podobieństwa chimer i smoków. Ciekawe czy będą wydane przygody eksplorujące te tematy/opisy w podręczniku głównym?



Rating:
[5 of 5 Stars!]
Smoczy Jeźdźcy - starter
Click to show product description

Add to DriveThruRPG.com Order

Smoczy Jeźdźcy - starter
by Lukasz L. [Verified Purchaser] Date Added: 06/10/2022 13:01:08

Jeden z najlepszych starterów, jakie widziałem na DTRGP. Prosty i łatwy w obsłudze, ale jednocześnie przemyślany, widać że włożono w niego sporo pracy. Na uwagę (i uznanie) zasługuje układ treści - wykonany porządnie i estetycznie, a to częsta bolączka darmowych materiałów. Polecam.



Rating:
[5 of 5 Stars!]
[Polish] Case Files: The Serial Killers Vol.3 Rodzina
by Tomasz K. [Verified Purchaser] Date Added: 08/21/2021 02:51:06

Ten scenariusz w naszej kampanii Seryjni Mordercy stanowił 4 przygodę. Myślałem, że skoro już nasi bohaterowie przeżyli już tyle okropieństwa w poprzednich przygodach to tutaj już nic nas nie zaskoczy. Jakże się myliłem.



Rating:
[5 of 5 Stars!]
[Polish] Case Files: The Serial Killers Vol.3 Rodzina
Click to show product description

Add to DriveThruRPG.com Order

[Polish] Case Files: The Serial Killers Vol.1 Karmiciel
by Adam K. [Verified Purchaser] Date Added: 05/17/2021 16:37:31

Poprowadziłem scenariusz 14.05.2021 roku, użyłem mechaniki nWoD, która sprawdziła się dobrze. Gracze byli bardzo zadowoleni po sesji i liczą na koleje sesje tego typu co umożliwia auto bo póki co stworzył ich w sumie 5.

Dużo pracy, który przyniósł bardzo dobry efekt dały własnoręcznie robione pomoce dla graczy. Raporty z sekcji zwłok, zeznania świadków, zdjęcia ofiar, wycinek z gazety. Pomaga to w przekazaniu informacji jak i chroni przed niedopatrzeniem w jej dostarczeniu. Klimat, pomysł i cały zarys scenariusza ocenaim wysoko. Polecam



Rating:
[4 of 5 Stars!]
[Polish] Case Files: The Serial Killers Vol.1 Karmiciel
Click to show product description

Add to DriveThruRPG.com Order

[Polish] Case Files: The Serial Killers Vol.2 Casanova
by Tomasz K. [Verified Purchaser] Date Added: 05/10/2021 04:35:54

Kolejny świetny scenariusz z serii Serialni Mordercy. Moja Mistrzyni Gry w cudowny sposob wplotła wątki personalne mojego bohatera. Gorąco polecam. Scenę końcową wspominam do dzisiaj.



Rating:
[5 of 5 Stars!]
[Polish] Case Files: The Serial Killers Vol.2 Casanova
Click to show product description

Add to DriveThruRPG.com Order

[Polish] Case Files: The Serial Killers Vol.1 Karmiciel
by Tomasz K. [Verified Purchaser] Date Added: 05/10/2021 04:15:30

Jestem świeżo po zagranej sesji opartej na tym scenariuszu. Ja w roli gracza więc oceniam glownie z tej perspektywy. Uwielbiam tego rodzaju przygody, są mroczne, są mięsiste i bardzo dobrze skonstruowane. Ja po sesji mam same pozytywne odczucia. Co bardziej wrażliwe osoby proszę uważać na drastyczne sceny opisu. Mocna i świetna rzecz warta każdych pieniędzy.



Rating:
[5 of 5 Stars!]
[Polish] Case Files: The Serial Killers Vol.1 Karmiciel
Click to show product description

Add to DriveThruRPG.com Order

[Polish] Bn'i do Wzięcia: Postapo
by Tomasz K. [Verified Purchaser] Date Added: 05/10/2021 03:58:40

Kolejni gotowi Bohaterowie Niezależni. Tym razem w klimacie postapokaliptycznym. Bardzo przydatna rzecz!!!



Rating:
[5 of 5 Stars!]
[Polish] Bn'i do Wzięcia: Postapo
Click to show product description

Add to DriveThruRPG.com Order

[Polish] Bn'i do Wzięcia: Szubrawcy
by Tomasz K. [Verified Purchaser] Date Added: 05/10/2021 03:46:14

Świetny dodatek. BNi zawsze sie przydadzą a tutaj macie gotowe wątki. Bierzcie bo warto.



Rating:
[5 of 5 Stars!]
[Polish] Bn'i do Wzięcia: Szubrawcy
Click to show product description

Add to DriveThruRPG.com Order

[Polish]Case Files: The Serial Killers Vol.5 Oczar
by Tomasz K. [Verified Purchaser] Date Added: 04/11/2021 05:34:57

Wgniotła mnie w zięmię ta część. Jako gracz czułem wielką dumę kiedy udało mi się rozwiązać tą zagadkę. Świetna sprawa. Gratuluję



Rating:
[5 of 5 Stars!]
[Polish]Case Files: The Serial Killers Vol.5 Oczar
Click to show product description

Add to DriveThruRPG.com Order

[Polish] W Rytmie Zemsty - scenariusz RPG
by Robert S. [Verified Purchaser] Date Added: 09/01/2020 13:29:15

The scenario has been well developed both graphically and in terms of content. The adventure is dynamic and surprising. It is great to feel the atmosphere of samurai dilemmas. I can only recommend it!



Rating:
[5 of 5 Stars!]
[Polish] W Rytmie Zemsty - scenariusz RPG
Click to show product description

Add to DriveThruRPG.com Order

[Polish] W Rytmie Zemsty - scenariusz RPG
by Jacek B. [Verified Purchaser] Date Added: 05/24/2020 14:38:36

Bardzo fajnie napisany scenariusz, bardzo mi się podoba i na bank poprowadze go więcej niż raz ;)



Rating:
[5 of 5 Stars!]
[Polish] W Rytmie Zemsty - scenariusz RPG
by Tomasz R. [Verified Purchaser] Date Added: 04/19/2020 12:59:47

Naprawdę świetny materiał. Czytając czuło się klimat proponowany przez autora. Przygoda nieskomplikowana, z ciekawym zwrotem akcji. Mamy gotowe historie i motywacje postaci graczy, przygotowane postacie niezależne. Podobały mi się wstawki odnośnie celu każdej ze scen, bo pozwala to rozwinąć zarysowane przez autora opisy scen. Wizualnie scenariusz prezentuje się niezwykle ładnie. No i polecanki muzyczne. Dobrze dobrane, interesujące i budujące klimat. Nic tylko siadać i grać. Ale! Na pewno warto zastrzec, że nie będzie to przygoda dla każdego. Jeżeli w ekpie nie będzie chęci na immersję i granie emojcami albo ktoś jest przeciwnikiem hard-framingu to z pewnością przygoda nie wypali. Scenariusz zakłada bardzo konkretnie, co powinniśmy osiągnąc przy stole, aby móc go w pełni docenić.



Rating:
[5 of 5 Stars!]
[Polish] W Rytmie Zemsty - scenariusz RPG
by Kornel B. [Verified Purchaser] Date Added: 04/02/2020 10:52:47

Inspirujący scenariusz pełen mocnych, wyrazistych scen oraz potencjalnie trudnych decyzji, przed którymi będą musieli stanąć Bohaterowie. Atutem zdecydowanie jest wykorzystanie takiego, a nie innego gatunku do maksimum - traktuję to jako okazję do wyrwania się z marazmu sesji w stylu telenoweli. Ponadto zacząłem słuchać japońskiego rapu, o co wcześniej bym siebie nie podejrzewał.



Rating:
[5 of 5 Stars!]
[Polish] W Rytmie Zemsty - scenariusz RPG
by Piotr C. [Verified Purchaser] Date Added: 03/27/2020 04:41:55

Zwięzła, pełna emocji przygoda, idealna na jedną sesję. Opiera się mocno na graczach i tym, jak poprowadzą gotowe postaci o złożonych motywacjach, które przedstawia scenariusz. Gotowa ścieżka dźwiękowa pomaga poprowadzić tę przygodę w stylu pełnego akcji teledysku. Nie wiem, czy poszczególne sceny nie są opisane zbyt skrótowo. Ale z drugiej strony pomaga to MG ogarnąć, co jest w danej scenie najważniejsze i w tym kierunku improwizować. Scenariusz nie zawiera mapek, gracze będą musieli się orientować, co gdzie jest, na podstawie opisów. Przejścia między scenami są dość gwałtowne. Dobrze, że autor podkreślił, żeby przed sesją wyjaśnić to graczom i uzyskać ich zgodę na taką strukturę rozgrywki. Fajnym bonusem jest pusta karta postaci do Fate Accelerated w samurajskim stylu.



Rating:
[5 of 5 Stars!]
[Polish] Case Files: The Serial Killers Vol.1 Karmiciel
by Patryk K. [Verified Purchaser] Date Added: 11/30/2019 12:21:36

Jeden z graczy, który zrozumiał kto jest mordercą: "i to jest ta scena w filmie kiedy widz widzi flashbacki jak bohaerowie mijają zwykłą postać w korytarzu szpitala".



Rating:
[4 of 5 Stars!]
[Polish] Case Files: The Serial Killers Vol.1 Karmiciel
Click to show product description

Add to DriveThruRPG.com Order

Displaying 1 to 15 (of 32 reviews) Result Pages:  1  2  3  [Next >>] 
0 items
 Hottest Titles
 Gift Certificates